Csorba Dávid

Nevem: Csorba Dávid

Betegségem: Duchenne- féle izomdystrophia

Állapotom: folyamatosan ágyhoz kötött

Huszonnyolc éves vagyok, Budapesten, egy panellakásban élek az Édesanyámmal. A betegségem legfőbb jellemzője, hogy izomsejtek fokozatos pusztulásával jár. És ebbe bizony beletartozik a szívizom, valamint a légzőizmok is. Ez egy gyógyíthatatlan, halálos, genetikai betegség.

Szóval úgy néz ki a dolog, hogy mire észrevettem volna az élet szépségeit, és értékelni tudtam volna azokat, bezáródtam a saját testembe. A teremtő, vagy a gének, vagy csak valaki ott fent (vagy lent) úgy gondolta, hogy szárnyaló lelkemet belenyomorítja egy szinte teljesen használhatatlan testbe. Én így élek, ezt fogadtam el, ebből próbálom kihozni mindazt, amit csak lehetséges ebben az életben.

Jelenleg teljesen ágyhoz kötött vagyok, így az édesanyám ápol és biztosítja az állandó felügyeletet. A képemen a légzéstámogató gép bemenete látható, mert erre a tüdőm önállóan nem képes.

További részleteket a Facebook vagy a saját internetes oldalamon talál a kedves olvasó.

Linkek:

https://www.facebook.com/Csorba92

https://csorbadavid.hu/rolam/

On-line segítség

Az alábbi űrlap segítségével on-line tudsz segítséget nyújtani. A támogatás bankkártyás fizetés formájában valósul meg a Simplepay rendszerén keresztül.

Támogatás összege*


Ft

Elfogadom az adattovábbítási nyilatkozatot

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező