Petrovics Márja és rendellenességekkel született kisfia: Noel

Petrovics Mária vagyok egy 23 hónapos gyönyörű kisfiú édesanyja.

Noel 2019.12.18-án született és mint minden édesanya, én is alig vártam, hogy a kezembe foghassam és átölelhessem. 

Sajnos nem így történt. Császárral szültem, altatásban. Reggel, mikor felébredtem, orvosok és nővérek voltak az ágyam mellett és közölték, hogy Noel több rendellenességgel született. Egy világ omlott össze bennem. Szavakkal nem lehet kifejezni, hogy mit éreztem. 

A diagnózis: dongaláb, végtaghiány, zárt ujjak mindkét kézfején. Ezek után még egy rossz hírt közöltek: Noelt fel kell vinni Budapestre a Semmelweis klinikára műteni, mert letapadt nyelvvel született.

December 24-én foghattam először a kezembe az én kicsike fiamat. Mikor megláttam az orrocskájából kiálló szondát, amivel etették, és a végtag hiányos lábát, elsírtam magam.

De nem volt idő keseregni, mert a fiamnak szüksége volt és van rám! Noelnek több műtétre lesz szüksége ahhoz, hogy valamilyen szinten is normális életet tudjon élni.

2020. októberéig a dongalábát 16-szor gipszelték, azóta viszont a pandémia miatt elmaradtak a kezelések, ami miatt rosszabbodott az állapota. A tervek szerint szeptemberben lesz a következő szájműtétje. Ezt is többször halasztották el a járvány miatt. A szájműtét után 4-szer lesz gipsz Noel lábacskáin és utána műtik a SOTE 1. sz. Gyermekklinikáján. 

Noel egy életvidám, szellemileg teljesen ép kisfiú. Megszakad a szívem, mikor azt látom, hogy a többi gyerek önfeledten játszik, ő pedig nem tud oda menni hozzájuk és játszani velük.

Bármilyen segítségnek nagyon örülnénk: pelenka, popsitörlő, stb.

Üdvözlettel Petrovics Mária: 06204576768

On-line segítség

Az alábbi űrlap segítségével on-line tudsz segítséget nyújtani. A támogatás bankkártyás fizetés formájában valósul meg a Simplepay rendszerén keresztül.

Támogatás összege*


Ft

Elfogadom az adattovábbítási nyilatkozatot

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező